A pi® tudományos háttere

 • A Predictive Index® egy kipróbált és bizonyítottan hiteles módszertan alkalmazásával segíti a szervezeteket munkatársaik belső motivációinak megértésében.
 • Az elmúlt 60 évben a PI® tudományosan is igazolt eredményei magas fokú megbízhatóságot garantálnak, és egyértelműen azt mutatják, hogy bármely üzleti kihívásról is legyen szó, a PI® egy olyan egyedülálló megközelítést alkalmaz, mely biztosítja a változások gyors elfogadását, a közvetlen befektetések megtérülését, és a teljesítménymutatókra gyakorolt jelentős hatását.

Bármely munkakörben,
bármely szektorban alkalmazható

 • Minden felmérésünk megfelelő nagyságú mintavétel mellett tudományosan igazolt eredményekre támaszkodik, melynek köszönhetően a világon bármely munkakörben, bármely szektorban alkalmazható.
 • A PI® Munkatársi felmérések végső formába öltéséig nemzetközileg elismert, szinte minden munkakörhöz és országhoz kapcsolódó szaktanulmányokat alapul véve közel 500 kritériumot vizsgáltak. Ez a tény vitathatatlanul alátámasztja, hogy a PI® validált kompetenciamérő eszközként valóban erőteljes hatást fejt ki olyan munkahelyi kihívásokra, mint például a munkatársak megtartása, a fluktuáció mérséklése, a sales növekedés és az ügyfelek elégedettségének elérése. Két nemrégiben végzett metaanalízis világosan azt mutatja, hogy a PI® segítségével kiszámíthatóvá válik a munkatársak várható teljesítménye.

A szakmai irányelvek és
a törvényes megfelelés mérvadóak számunkra

 • Felméréseinket és a jól bevált gyakorlatainkat jelentős nemzetközi standardoknak és irányelvnek megfelelően alakítottuk ki. A módszertan fejlesztői azt a célt szolgálták, hogy egy megfelelő keretet biztosítsanak a felmérések helyes használatához és más kiválasztási folyamatokhoz, valamint a diszkriminációmentes foglalkoztatási gyakorlatokhoz.

 • A Predictive Index® felmérések és jól bevált gyakorlataink az alábbi standardoknak és irányelveknek felelnek meg:
 • Egyenlő Esélyű Foglalkoztatási Bizottság (Equal Employment Opportunity Commission, EEOC)

 • Egységes irányelvek a kiválasztási eljárások fejlesztési és alkalmazási lehetőségeire vonatkozóan (Uniform Guidelines for the Development and Use of Personnel Selection Procedures, 1978)

 • Amerikai Pszichológiai Társaság (American Psychological Association, APA)

 • Ipari és Szervezeti Pszichológia Társaság (Society for Industrial and Organizational Psychology, SIOP)

 • Nemzetközi Tesztbizottsággal (International Testing Comission, ITC)

Az idő minket igazol

A Predictive Index® Kutató Team 1995 óta folyamatosan fejleszti a PI® módszertanban alkalmazott felméréseket. A PI® jelenleg is fenntartja Tudományos Tanácsadó Testületét, melynek számos tagja egyetemi tanár, munka és/vagy szervezetpszichológus, illetve a kutatási témához kapcsolódó területek, mint pl. pszichometria szakértői. A testület rendszeresen felülvizsgálja és értékeli módszertanunkat, így a tudományos munkát folytatva a fejlesztés sosem rekedhet meg egy szinten. Biztos alapokra építkezünk, melynek megvan már amaga történelme és jövője is. Olvassa ela kiadvány teljes tartalmát és átfogó képet kaphat a PI tudományos hátteréről és működéséről.